Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Bestrating

Bestrating

Bestrating wordt formeel elementenverharding genoemd. In de wegenbouw is de bestrating vaak opgebouwd uit losse elementen. Dit type bestrating werd al aangelegd in de oudheid. Het voordeel van bestrating is dat het makkelijk hersteld kan worden als het stuk gaat. Ook is het gas- en waterdoorlatend. Dit is vooral van belang als er een gasleiding onderligt. Als er een lekkage ontstaat zal er geen ophoping van gas ontstaan onder het wegdek. En waterdoorlatend is belangrijk om uitdroging uit de weg te gaan.

Verschillende soorten bestrating

Er zijn veel verschillende soorten bestratingen. Denk hierbij aan tegels, kasseien of kinderkopjes en klinkers. Hieronder worden ze toegelicht.
Gebakken klinkers. Dit zijn rechthoekige stenen die tegen elkaar aangelegd worden. Zo ontstaat er een rechte straat.
Kinderkopjes. Dit zijn vierkante stenen die allemaal ongelijk zijn. Hierdoor wordt de weg dus ook niet helemaal recht. De naam kinderkopje is bedacht omdat de steen even groot is als het hoofd van een kind. Een andere naam hiervoor is een kassei.
Natuurstenen. Dit zijn stenen die in de natuur gevonden zijn. Deze zijn niet speciaal gebakken voor de straat die aangelegd wordt.
Tegels. Tegels zijn dunne vierkante stenen. Hierdoor ontstaat een mooie rechte weg. Omdat er ruimte tussen de verschillende tegels zit groeit hier snel onkruid. Onkruid kunt u wel gemakkelijk verwijderen met een onkruid gasbrander.
Klinker. De officiële naam hiervoor is een straatbaksteen. Dit type baksteen wordt voornamelijk gebruikt voor de bestrating van wegenbouw. De naam klinker komt ervan dat er een helder geluid ontstaat als de stenen tegen elkaar aan komen.

Wilt u uw tuin goedkoop laten betegelen? Klik dan hier!