Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Bomen rooien

Heeft u een boom die gerooid moet worden? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat dat u gaat kosten, wat er met het hout gebeurd en of u er een vergunning voor nodig heeft. Deze dingen komt u te weten in dit artikel.

Wat kost het rooien van een boom?

Wat het kost om een boom te rooien, is niet per definitie hetzelfde. Hoeveel dat kost, is namelijk afhankelijk van de situatie. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om een jonge boom te rooien, dan een boom die inmiddels al 100 jaar oud is. Het ligt er ook aan waar de boom zich bevindt. Zo is het een stuk lastiger om een boom op een lastige plek te rooien (denk aan een achtertuin in een woonwijk). Het rooien van een boom is in dat geval uiteraard geen probleem, maar het neemt wel meer tijd in beslag. Daardoor is het dan weer net wat duurder, dan het rooien van een boom op een eenvoudige plaats. De kosten van het rooien van een boom, zijn afhankelijk van het formaat van de boom, van de standplaats van de boom en de specifieke wensen en situatie van u.

Wat gebeurd er met het hout, na het rooien?

Na het rooien van een boom, blijft er natuurlijk hout over. Wat daar mee zal gebeuren, ligt helemaal aan u. Het is mogelijk om er hout voor de openhaard voor te zagen, het te versnipperen of het af te voeren. U zult in elk geval er niet mee blijven zitten, als u dit uw wens is.

Heb ik een vergunning nodig om een boom te rooien?

U hebt over het algemeen een vergunning nodig om een boom te rooien. U moet een kapvergunning aanvragen, voordat u begint met het rooien van een boom. Per gemeente zijn de regels anders omtrent het rooien van bomen. U kunt bij uw gemeente controleren of u een kapvergunning nodig zult hebben. Als u daar niet uitkomt, is het altijd mogelijk om bij de desbetreffende specialist navraag te doen omtrent de regels. Deze zijn meestal op de hoogte van de regels en kunnen u vertellen of u een vergunning nodig zult hebben.