Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Boomverzorging

Boomverzorging

Boomverzorging is de verzorging van bomen. Het houdt zich bezig met aanplanten, de gezondheid, de veiligheid en het verwijderen van bomen. Boomverzorging wordt ook weleens boomchirurgie genoemd, maar dit is eigenlijk fout. Dit werd in de jaren 80 gebruikt, maar alle methodes die toen werden toegepast waren schadelijk voor de bomen. Sindsdien is die naam dus veranderd. Boomverzorging is iets anders dan bosbouw. Het onderscheidt zich doordat: waar een bosbouwer gebieden en ecosystemen beheert, behandelt een boomverzorger individuele bomen.

Boom kappen

Bomen kappen wordt in de bosbouw dunning of bomen rooien genoemd. Dunning is een term die wordt gebruikt bij het weghalen van bomen om de resterende bomen te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat de concurrenten van de toekomstbomen worden gekapt. Deze krijgen zo meer licht en voedingsstoffen dan normaal. Bij dunning worden vaak bomen gekapt die anders zouden sterven.

Soorten bomen dunning

Je hebt 3 verschillende soorten dunning:
1. Systematische dunning. Hierbij wordt op systematische wijze bomen gekapt.
2. Laagdunning. Hierbij worden de concurrenten weggenomen die zelf geen kans hebben dat ze nog lang blijven leven.
3. Hoogdunning. Hierbij worden de concurrenten van de toekomstbomen gekapt.

De meest makkelijke manier om in een keer aan zoveel mogelijk hout te komen is kaalkap. Hierbij wordt een stuk bos in een keer gekapt. Al het bruikbaar hout wordt afgevoerd. Het is de bedoeling om het terrein klaar te maken voor verjonging, kunstmatige bezaaiing of een herinplanting. Een kapvlakte mag niet te groot zijn omdat dan het bosklimaat teveel wordt aangetast. In een tropisch regenwoud worden heel vaak bomen onder een niet-duurzame omstandigheid gekapt. Dit is vaak ook nog eens illegaal. Dit leidt uiteindelijk wereldwijd tot ontbossing. Milieugroeperingen willen dit stoppen. Omdat ze zoveel mogelijk duurzaam hout willen verkopen en consumenten hiervan bewust te maken, is het FSC-keurmerk in het leven geroepen.