Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Gazon

Gazon aanleggen

Een gazon is kort gezegd een veld met kort gemaaid gras. Meestal is een gazon een onderdeel van een tuin, gelegen bij een huis. Een gazon wordt onderhouden door het maaien van het gras. Dit gebeurt regelmatig zodat de hoogte van het gras beperkt blijft. Andere planten hebben zo geen kans om zich in het gazon te vestigen.

De oorsprong van een gazon

In 1485 was het hebben van een gazon een vereiste als je balspelletjes wilde doen. Het was een soort statussymbool. De kooimaaier, de voorloper van de grasmaaier, kon ervoor zorgen dat het grasveld perfect gemaaid bleef. Hierbij werd er heen en weer gemaaid en zo ontstond het streep- of dambordpatroon op het veld. Het is belangrijk om het gazon op de juiste plek te planten. Sommige grassoorten kunnen overal groeien, maar andere grassoorten hebben een hekel aan slechte groeiplekken. Er moeten hierbij rekening worden gehouden met de schaduw van bomen en gebouwen. Ook de grondsoort bepaald de keuze van het gras. Bij een zware en vochtige grond kan er beter gekozen worden voor een ruwe grassoort en bij een goed gedraineerde grond kan er het beste
gekozen worden voor een lichte grassoort. Een mooi gazon ontstaat op het moment dat er een goede grondbewerking is geweest. Als de grond heel vochtig is kan er een draineerbuis worden aangelegd. Dit is om het vocht te laten verdwijnen. De vorm van het gazon moet passen bij de stijl van de tuin en de stijl van het huis. Bij formele tuinen passen rechte en hoekige gazons. Maar dit kan wel saai eruit zien. Mooie ronde vormen geven een meer natuurlijke en ontspannen indruk.

Kunstgras aanleggen

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om kunstgras aan te leggen i.p.v. normaal gras, het scheelt namelijk veel onderhoudskosten en/of tijd. Wil jij dit nou ook? Je kunt eenvoudig kunstgras aan laten leggen via Huisfocus.