Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Grasveld aanleggen

Wilt u een grasveldje aanleggen in uw tuin? Dan kunt u dat het beste laten doen door hoveniers. Hoveniers zijn eigenlijk een soort vakkundige tuinmannen die precies weten hoe ze het beste een tuin aan kunnen leggen. Hoveniers zijn ervaren vakmannen die voor veiligheid, kwaliteit en garantie zorgen bij het aanleggen van een nieuw grasveld. Maar bij het aanleggen van een grasveld komen veel verschillende factoren kijken. Het gaat hierbij namelijk niet alleen om de materiaal- en arbeidskosten. Het is daarom verstandig om van te voren al te weten wat voor soort grasveld u wilt hebben.

Soorten grasvelden

Als u een grasveld aan gaat leggen of aan laat leggen, moet u kiezen wat voor soort grasveld u wilt hebben. Er zijn verschillende grasvelden die verschillende doelen hebben. Het ene grasveld is namelijk bedoelt voor de sier, terwijl het andere grasveld weer bedoelt is om op te spelen. Hieronder staan een aantal grasvelden waar u uit kunt kiezen.
– Als eerst kunt u een siergrasveld nemen. Dit grasveld is alleen bedoeld om tegenaan te kijken en niet om op te lopen of om te gebruiken. Het gras moet in dat geval mooi zijn om naar te kijken, maar hoeft niet mooi zijn om op te lopen. Er bestaan voor siergrasvelden fijne grassoorten, zoals struis- en zwenkgras.
– Wanneer u een grasveld wilt hebben om in te spelen, is het verstandig om voor speelgras te kiezen. Dit gras is uiterst geschikt om op te lopen en om op te spelen. Het vaakst wordt voor dit grasveld gekozen omdat het grasveld er alsnog leuk uitziet en ook nog eens geschikt is om mee te spelen.
– Als derde is er de mogelijkheid om een sportgrasveld te nemen. Een sportgrasveld wordt natuurlijk gebruikt om op te sporten zoals bijvoorbeeld voetballen. Het grassoort dat hiervoor wordt gebruikt is zeer grof zodat het gras niet snel kapot gaat.

– Tot slot kunt u ervoor kiezen om een schaduwgrasveld te nemen. Een schaduwgrasveld is vooral bedoelt voor in uw tuin als uw tuin vaak in de schaduw ligt. Dit grasveld heeft weinig licht nodig waardoor het grasveld goed in uw tuin kan overleven. Daarbij is een schaduwgrasveld goed bestand tegen droogte, maar kan de tuin minder goed tegen vocht.