Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Haag

Haag plaatsen

Een haag is een ander woord voor heg. Het is vaak een lijnvormige aanplanting van struiken en/of bomen. Het doel hiervan is het scheiden van verschillende ruimtes. De termen heg en haag worden door elkaar gebruikt. Dit kan per regio verschillen.

Verschillen tussen een heg, een houtkant en een haag
– Een haag is een rij struiken die allemaal dicht bij elkaar geplant zijn. Vaak worden deze een keer per jaar geknipt.
– Een heg is ook een dichte rij struiken maar deze mogen vaak vrij groeien. Deze worden hooguit een keer per 2 jaar geknipt en soms zelfs nog minder. Een heg is dus wilder dan een haag en hierin kunnen meer bloemen en vruchten groeien. Een heg kan een paar meter breed worden.
– Een houtkant is een rij struiken en/of bomen. Vaak zijn dit 2 a 3 rijen die bij elkaar toch al snel 5 meter breed worden. Om de 5 a 10 jaar worden deze houtkanten gekapt of geknipt. Dit gebeurt zo weinig mogelijk, zodat vogels en zoogdieren altijd een plekje hebben om onderdak en voedsel te vinden.

De natuur

Een haag kan soms wel honderden jaren oud zijn. En soms zijn ze zelfs van onvervangbare waarde voor planten en dieren. Hoe ouder de haag is, hoe gevarieerder de plantensamenstelling ook wordt. In een haag zit vaak een grote rijkdom aan zaden en vruchten. De natuurwaarde van een haag wordt hierdoor dus ook hoger naar mate deze ouder wordt. Hierdoor zorgt een haag dus voor een goede afscheiding. Maar in een haag vinden allerlei dieren ook hun plekje. Ze bouwen hier nesten of ze zoeken hier naar eten.