Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Tuinaanleg

Tuinaanleg

Een tuin is een stuk grond waar gewassen worden verbouwd of geplant. Er zijn verschillende soorten tuinen. Een utilitaire tuin, een groentetuin, een botanische tuin of een decoratieve tuin. Een decoratieve tuin wordt vaak ontworpen door een tuinarchitect. Hierbij komt dus een tuinaanleg kijken. Er zijn verschillende soorten tuinen die aangelegd kunnen worden: een Franse tuin, een Japanse tuin en een Engelse tuin. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een tuin met tuinbeelden.

Een Franse tuin

Een Franse tuin is een formele tuin die is aangelegd in een Franse stijl. Hierin is alles heel erg strak en kleurrijk. De Franse tuin is geschapen door André Notre. Hij hield van mooie strakke lijnen en harmonieuze landschappen en zo kwam hij met het idee voor een Franse tuin.

Een Japanse tuin

Een Japanse tuin is een tuin in de Japanse stijl. Deze tuinen worden gebruikt bij privé stukken grond, wijken, stadsperken, Boeddhistische tempels en bij gebouwen zoals een kasteel. In deze tuin groeien Japanse bloemen en planten zoals bamboe.

Een Engelse tuin

Dit is een landschapstuin welke in de mode kwam in de laatste helft van de 18e eeuw. Deze tuin is het tegenovergestelde van een Franse tuin.

Verschillende manieren van tuinaanleg

Als u hierboven nou een tuin hebt gezien die u heel erg aanspreekt kunt u ervoor kiezen om professioneel uw tuin aan te laten leggen. Maar een tuin aanleggen, kunt u natuurlijk ook zelf doen. Als u het wilt uitbesteden, kies dan een tuinier uit de buurt en vraag hem om een offerte. Als u dit bij verschillende tuiniers opvraagt, weet u ook zeker dat u niet teveel betaalt. Als u zelf de tuinaanleg wilt doen, dan kunt u op internet veel voorbeelden vinden van verschillende tuinen. Aan de hand daarvan kunt u de planten en bloemen kopen die mooi staan in deze tuin.