Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Wat doet een hovenier?

Wat is precies een hovenier?

Een hovenier zorgt voor de aanleg, renovatie en het onderhoud van uw tuin. Hoveniers worden om verschillende redenen ingehuurd. Misschien houdt u veel van tuinieren en wilt u een professioneel ontworpen en ingerichte tuin bij uw huis. Het kan ook zijn dat u juist een simpele, nette tuin wilt en ook graag het onderhoud hiervan uit handen wilt geven. Daarnaast kan het zijn dat uw tuin simpelweg te groot is om naast een drukke baan en gezin grondig te onderhouden. In al deze gevallen kan het inhuren van een hovenier een oplossing zijn voor uw tuin-problematiek. Hoveniers kunnen ingehuurd worden op vaste basis bij onderhoud, maar ook bijvoorbeeld bij het winterklaar maken van de tuin of bij de voorjaarsbeplanting.

Wat zijn algemene taken van een hovenier?

Deze taken zijn zeer divers en beginnen dus bij het ontwerpen en beplanten van een tuin. Ook de levering van zand, tuinaarde, bestrating, inrichting en planten valt onder de taken van een hovenier. De gekozen en geleverde bestrating kan ook vaak meteen gelegd worden door een hovenier. Daarnaast zijn hoveniers ook van belang bij het onderhoud van tuinen. U kunt hierbij denken aan klussen als het bewateren van de beplanting, het maaien van grasvelden, het snoeien van de beplanting, de bemesting, de bestrijding van ongedierte, het onkruidvrij houden van de tuin. Hoveniers kunnen verder ingezet worden bij de beplanting of zaaien en onderhoud van boomgaarden en moestuinen.

De bedrijfstuin

Hoveniers zijn ideaal om aan te trekken als u bij uw bedrijf een stuk grond heeft dat beplant en onderhouden dient te worden. Het uiterlijk van uw bedrijfspand is vaak een eerste visitekaartje voor potentiele klanten die op locatie langs komen. Een hovenier kan een passend tuinplan ontwerpen, dit uitvoeren en naderhand ook voor u onderhouden. Hierbij kan rekening gehouden worden met uw individuele wensen. U kunt kiezen voor een weelderige tuin, maar ook voor een meer utilitaire tuin.

Gespecialiseerde hoveniers

Sommige hoveniers specialiseren zich verder in een bepaald onderdeel van het tuinieren. Zo zijn sommigen specialist op het gebied van bomen en hun verzorging. Een ander is bijvoorbeeld op de hoogte van bestrating. Een derde kan gespecialiseerd zijn op het gebied van tuinontwerp. Het kan dus zijn dat u niet uw gehele tuin aangelegd of gerenoveerd wilt hebben, maar bijvoorbeeld alleen op zoek bent naar een nieuwe vorm van bestrating. Of u bent bij het onderhoud van uw tuin alleen van plan het onderhoud van bijvoorbeeld de fruitbomen uit handen te geven, aangezien deze vaak goed gedijen bij specialistische zorg. Een gespecialiseerde hovenier kan u dan verder helpen.