Opzoek naar een hovenier? Vraag gratis offertes aan!
  • De beste prijs!
  • Door heel Nederland!
  • Meerdere offertes!

Hovenier offertes vergelijken

Wilt u liever niet teveel betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Door op de onderstaande button te klikken, gaat u naar het aanvraagformulier. Laat uw gegevens achter en ontvang vrijblijvend offertes van hoveniers in uw regio.

Opzoek naar een hovenier

Opzoek naar een hovenier en wilt u informatie inwinnen over het kostenplaatje? Vraag vandaag snel hovenier offertes aan!

  • Diverse hoveniers door heel Nederland
  • Gratis en vrijblijvend
  • Vergelijk meerdere hoveniers!

Wat kost een hovenier?

Welke kosten moeten er betaald worden?

Dit is sterk afhankelijk van het soort arbeid dat u afneemt bij een hovenier. Kleine taken bij het onderhoud van een tuin zullen uiteindelijk natuurlijk goedkoper uitvallen dan het grootschalig renoveren van een tuin of zelfs de gehele aanleg van een nieuwe tuin. Daarnaast maakt het ook een verschil of de hovenier materialen zelf dient aan te schaffen bij het gebruik in de tuin of dat deze al aanwezig zijn. Hierbij moet u niet denken aan tuingereedschap, maar aan bestrating, beplanting of zaaigoed. In het algemeen kunt u uitgaan van een bedrag tussen de vijftig en honderd euro per uur per vierkante meter van uw tuin.

Wat zijn bedragen die gemiddeld gerekend worden?

Uurtarieven van hoveniers voor werkzaamheden liggen meestal tussen de vijfendertig en vijfenveertig euro per uur. Dit is inclusief btw, maar kan zonder voorrijkosten en het afvoeren van tuinafval zijn. Kosten voor beplanting liggen vaak tussen tien en dertig euro per vierkante meter. Een grasveld is wezenlijk goedkoper: tussen de vijf en tien euro per vierkante meter. Bestrating is tussen vijftig en honderdvijftig euro per vierkante meter. Dit geldt eveneens voor hekwerken en schuttingen. Prijziger zijn vijvers en tuinhuisjes; respectievelijk tussen de honderdvijftig en twee en een half duizend euro en tussen de vijfhonderd en vijfduizend euro. Een tuinontwerp kan tussen de tweehonderdvijftig en vijfhonderd euro lopen.

De kosten specificeren in een offerte

U kunt het beste een offerte laten opmaken waarin u met de hovenier precies uw wensen bespreekt. Hierin kunt u specificeren wie verantwoordelijk is voor de aanschaf van benodigde materialen, welke taken uitgevoerd dienen te worden, welke termijn hiervoor geschikt is en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Een offerte kan vrijblijvend aangevraagd worden. U krijgt daarmee een goed idee van wat de klus u precies gaat kosten. U kunt op deze manier ook meerdere hoveniers bij u in de buurt met elkaar vergelijken.

Onderhandelingsmogelijkheden

Elke hovenier zal dit op zijn eigen manier benaderen. Voor sommige zullen de tarieven zo als ze weer gegeven worden vast staan. Maar bij anderen is er misschien wat te regelen qua kosten. U wilt bijvoorbeeld ook graag dat de tuin na aanleg onderhouden wordt. Het is raadzaam om dan met de hovenier te overleggen of er misschien een contract afgesloten kan worden voor langdurig onderhoud, op voorbehoud dat de offerte wat lager uitvalt. Komen er nog bruikbare materialen uit uw tuin, dan is het soms mogelijk om deze voor een bepaald bedrag of lagere arbeidskosten over te laten nemen door de hovenier. Ook hier kunt u naar informeren.